Nou Neuroaugmentarea în epoca cognitizării, între competiție și sinergie Vezi mărit

Neuroaugmentarea în epoca cognitizării, între competiție și sinergie

Cosmin Dugan

ISBN: 978-973-32-1147-1; 
Pagini: 368 p. (conţine ilustraţii color); 
Format: 17x24 cm; 
An apariţie: 2020

Detalii suplimentare

28,00 lei

Add to wishlist

    Cartea „Neuroaugmentarea în epoca cognitizării” reprezintă prima abordare structurată și documentată din România despre optimizarea cognitivă și neuroaugmentare, alături de alte teme înrudite, precum etica neuroaugmentării, neuroștiințele operaționale, neurodiversitatea, aplicații ale inteligenței artificiale, cognitizare, interfețele creier-computer, substituție senzorială, telepatie virtuală, neurobiometrie, biohacking, ciborgizare, etc.
    Demersul este interdisciplinar, cartea adresându-se în aceeași măsură medicilor, farmaciștilor, biologilor, psihologilor, cercetătorilor în neuroștiințe, oamenilor de afaceri, personalului militar, antrenorilor sportivi, sociologilor, ziariștilor etc. Dezvoltarea unor aplicații de nișă a generat un interes deosebit în rândul experților și managerilor din domeniile resurselor umane, IT, sănătății, educației, sportului de performanță și specialităților militare de vârf.
    Într-o societate tot mai competitivă, care pune accent pe inteligență, creativitate și originalitate, presiunea atingerii potențialului maxim a dat naștere unei culturi a îmbunătățirii performanțelor cognitive, emoționale și comportamentale. Optimizarea performanțelor cognitive și neuroaugmentarea s-au cristalizat în special în ultimele decenii ca ramuri distincte și specializate în cadrul conceptului de optimizare a performanțelor umane (HPO), dedicate atingerii performanțelor maximale, în condiții etice și de siguranță medicală.
    Posibilitatea de a conecta direct mintea umană finită la un partener artificial cu potențial virtual nelimitat de dezvoltare reprezintă o străpungere tehnologică revoluționară, dacă va putea fi vreodată operaționalizată în condiții de siguranță. Problemele etice, legale, practice, prezentate detaliat în carte, sunt pe măsura potențialelor beneficii, cu atât mai mult cu cât multe aspecte ale colaborării om- inteligență artificială sunt fără precedent în istoria umanității.
    Cartea reprezintă o pledoarie în favoarea utilizării în mod etic şi constructiv a conceptului de optimizare a performanței umane și a inteligenței artificiale. Recunoașterea contribuțiilor românești în domeniile neuroștiințelor, pregătirii sportive, tehnicilor de protecție psihologică și de instrucție considerăm că trebuie să se materializeze și prin dezvoltarea unei viziuni autohtone, bazată pe cercetări care să răspundă unor nevoi intrinseci.

Comentarii

Scrie un comentariu

Neuroaugmentarea în epoca cognitizării, între competiție și sinergie

Neuroaugmentarea în epoca cognitizării, între competiție și sinergie

ISBN: 978-973-32-1147-1; 
Pagini: 368 p. (conţine ilustraţii color); 
Format: 17x24 cm; 
An apariţie: 2020

Scrie un comentariu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Vă recomandăm și: