Nou Analize incomode Vezi mărit

Analize incomode

Alba Iulia Catrinel Popescu

ISBN: 978-973-32-1164-8;
Pagini: 254 p.; 
Format: 17x24 cm; 
An apariţie: 2020

Detalii suplimentare

20,00 lei

Add to wishlist

Tiraj epuizat

    Dinamica geopoliticii internaționale actuale este atât de alertă și volatilă, încât titlul cărții pare a fi prea generos în raport cu lumea în care trăim – globalizată forțat, digitală și intoxicată de „fake news”-uri mult mai violente decât ar trebui să suporte o societate civilizată.
    Autoarea cărții, Alba Iulia Catrinel Popescu, dedicată exclusiv cercetării științifice în domeniul geo­strategiei și geopoliticii, din perspectiva gnoseologic-informativă și explorativă, ne furnizează informații – unele inedite –, reprezentări despre stări reale și potenţiale de criză în spațiul euroatlantic. Și, în același timp, ca metodă de înţelegere, explorează cu obiectivitate și lămurește anumite modificări ale echilibrului de forțe în această zonă.
    În final, oferă cititorilor invitația de a reflecta asupra răspunsurilor la două întrebări care, în opinia mea, ar fi punctele tari ale cărții. Prima: Este posibil ca U.E. să devină putere dominantă / actor global în contextul lumii uni-multipolare actuale? Din aceeași perspectivă, chiar autoarea formulează cea de-a doua întrebare direct, la sfârșitul analizei referitoare la Istmul Ponto-Baltic și la Intermarium: Ce şanse de reuşită are proiectul coridorului est-european? (Mihaiu MĂRGĂRIT)

Comentarii

Scrie un comentariu

Analize incomode

Analize incomode

ISBN: 978-973-32-1164-8;
Pagini: 254 p.; 
Format: 17x24 cm; 
An apariţie: 2020

Scrie un comentariu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Vă recomandăm și: