Strategie pentru viitorul României Vezi mărit

Strategie pentru viitorul României

Victor Strîmbeanu

ISBN: 978-973-32-1005-4; 
Pagini: 240 p; 
Format: 13x20 cm; 
An apariţie: 2015

Detalii suplimentare

12,00 lei

Add to wishlist

  După marile schimbări din 1989, România și-a construit securitatea naţională pe trei piloni principali: „pilonul naţional” (Armata Română), „pilonul bilateral” (Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii) şi „pilonul aliat” (NATO).
  În actualul context de securitate, marcat de mutaţia din paradigma cooperării în cea a confruntării, este timpul pentru reconstrucţia „pilonului naţional”, grav neglijat în ultimii ani.Libertatea este valoarea democratică fundamentală şi trebuie apărată cu orice preţ, inclusiv cu înţelegerea şi acceptarea necesităţii fundamentate social, economic, istoric, cultural, conform căreia libertatea absolută nu este posibilă. Pentru a face posibilă afirmarea liberă a fiecărui individ, societatea trebuie să se conformeze unor reguli democratic stabilite şi acceptate. Aceste reguli trebuie să normeze şi modul de apărare a libertăţii atunci când există riscul să fie pierdută. Şi dacă asta presupune o educaţie civică, liber consimţită de altfel, în spiritul apărării valorilor democratice fundamentale, naţionale, istorice, culturale, sau un stagiu scurt de pregătire militară, dacă asta presupune asumarea apărării cu arma în mână, atunci aşa trebuie să se întâmple!
  Imperiile şi naţiunile puternice, indiferent de diplomaţia declarată public şi în diverse acorduri şi tratate, își vor urmări acerb interesele lor, în timp ce naţiunile mici şi medii vor trebui să se adapteze acestora, rămânând permanent la remorca istoriei.
  Răspunsul la întrebarea „Ne apără NATO?” este simplu: Da. În măsura în care ne apărăm singuri! Şi în măsura în care contribuim şi noi la propria noastră apărare. Pentru că NATO suntem noi!
  Dar înainte să își construiască apărarea împotriva amenințărilor din exterior, România trebuie să le elimine pe cele din interior. (Victor Strîmbeanu)

Comentarii

Nota 
2016-06-12

Felicitari din tot sufletul, Victor !

Adevatat este ca trebue inceput cu noi ,cu Romania, cu o curatenie si o ordine corecta, acceptata cu responsabilitate participativa si echilibrata.
Romania sa-si etaleze valorile !( pentru ca: Salva Domnului am avut ,avem si vom avea izvor nesecat de valori umane si materiale, depinde de noi toti daca dorim cu adevarat sa aratam acest potential).Sunt sigur ca Romania va gasi locul meritat si drumul sau, intre natiunile lumii cu ajutorul oamenilor de stat curajosi cu inalte calitati morale si nationale.
Victore, eu te-am considerat din totdeauna un roman puternic, de calitate,special ,cu potential, cu har, sper sa ai putere sa mergi si mai departe. Succes!

  Scrie un comentariu !

  Scrie un comentariu

  Strategie pentru viitorul României

  Strategie pentru viitorul României

  ISBN: 978-973-32-1005-4; 
  Pagini: 240 p; 
  Format: 13x20 cm; 
  An apariţie: 2015

  Scrie un comentariu

  Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

  Vă recomandăm și: